Munkavállalás feltételei

A belépés és a szerződéskötés folyamata

Kedves Leendő Tagunk!

Amennyiben, a MADS - Márton Áron Szolgáltató Iskolaszövetkezetben szeretnél dolgozni, még a feladatteljesítés megkezdése előtt tagsági megállapodást kell kötnöd szövetkezetünkkel.

A belépés és szerződéskötés:

A belépés és szerződéskötés személyesen történik ügyfélszolgálatunkon.

Ügyfélszolgálatunk címe:

1092 Budapest, Erkel utca 3. földszint, utcafront

Nyitva tartási idő:

Hétfő: 9:00-18:00

Kedd: 8:00-18:00

Szerda: 8:00-18:00

Csütörtök: 8:00-18:00

Péntek 8:00-16:00

Amit magaddal kell hoznod:

 • elsődlegesen személyi igazolvány, ennek hiányában útlevél
 •  lakcímkártya
 • adóazonostó jel (a NAV kirendeltségekben tudsz igényelni, amennyiben még nem rendelkezel vele)
 • érvényes matricával ellátott nappali tagozatos diákigazolvány (ideiglenest is elfogadunk)
 •  TAJ kártya
 •  bankszámlaszám (amennyiben nem a saját neveden van, írásos hozzájárulást kérünk tőled, hogy a megadott számlaszámra utalhassuk a megbízási díjadat) 
 •  törvényes képviselő hozzájárulása a feladatteljesítéshez - amennyiben még nem töltötted be 18.-ik életéved. (formanyomtatványt itt találsz)

 

Amit ki kell töltened:

 • 1 db tagsági megállapodás
 •  feladatteljesítési helyenként 1-1 db eseti megbízás

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a honlapon történő regisztráció nem eredményez önmagában tagsági jogviszonyt!

A feladatvállaláshoz és kifizetéshez szükséges dokumentumok: 

 • Érvényes nappali tagozatos hallgatói státusz igazolása
 • Aktív bankszámlaszám
 • Aláírt tagsági megállapodás és eseti megbízás
 • Helyesen kitöltött és leigazolt jelenléti ív

A nappali tagozatos hallgatói státuszodat az alábbiak szerint igazolhatod:

a)       a köznevelési intézmény által kiállított tanulói jogviszony-igazolás, vagy

b)       a felsőoktatási intézmény által kiállított hallgatói jogviszony-igazolás, vagy

c)       az oktatási igazolványokról szóló 362/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet szerint a közreműködő intézmény által a tárgyidőszakra kiadott, érvényesítő matricával ellátott, nappali típusú diákigazolvány, vagy

d)       az oktatási igazolványokról szóló 362/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet szerint a tanköteles kor felső határát az adott tanévben betöltő tanuló esetén az érvényesítő matrica nélküli diákigazolvány, vagy

e)       a közreműködő intézmény által kiadott, a c) pont szerinti diákigazolványra való jogosultságról szóló igazolás tanúsítja.

A nappali tagozatos hallgatói státusz igazolások érvényességének ideje:

 • Érvényes matricával ellátott nappali tagozatos diákigazolvány őszi félév: március 31.
 • Érvényes aktív nappali tagozatos hallgatói jogviszony-igazolás őszi félév: január 31.
 • Érvényes matricával ellátott nappali tagozatos diákigazolvány tavaszi félév: október 31.
 • Érvényes aktív nappali tagozatos hallgatói jogviszony-igazolás tavaszi félév: augusztus 31.

Bankszámlaszám utólagos pótlása vagy bankszámlaszám változás bejelentése:


A bankszámlaszám változtatási kéréseket, az erre a célra rendszeresített formanyomtatvány kitöltésével tudjuk elfogadni. 

A nyomtatványt kitölthetitek ügyfélfogadási időben az irodánkban, vagy letölthetitek a honlapról és elküldhetitek postán. ( 1092 Budapest Erkel Ferenc utca 3. földszint)

Javasoljuk, hogy amennyiben postán külditek, ezt ajánlva tegyétek, hogy a feladás ténye igazolható legyen.

GY.I.K.


Hogyan juthatsz hozzá az adóbevalláshoz szükséges nyomtatványokhoz?

A 2017-os évi adóbevallás elkészítéséhez szükséges nyomtatványok a my.mads.hu oldalról 2018. január 31.-től letölthetőek!

Hogyan juthatok hozzá a bérelszámolási lapomhoz?

Az előző  havi bérelszámolási lap a tárgyhót követő 12. nap után tölthető le a MyMADS oldalról, vagy személyesen nyitvatartási időben ügyfélszolgálatunkon elkérhető.

Mi a diákmunka vállalás feltétele?

A szövetkezetben való feladatteljesítés feltétele egy 2.000, - Ft, azaz kettőezer forint összegű részjegy jegyzése (amelyet 1 részletben vonunk le az első megbízási díjadból - kilépéskor a részjegy értékét visszatérítjük), a 16. életév betöltése, a tagsági nyilatkozat, az esti megállapodás, illetve a mindenkor hatályos (értsd: adott félévi) nappali hallgatói státusz igazolása.

Kivel állsz jogviszonyban?

A MADS - Márton Áron Szolgáltató Iskolaszövetkezet tagja vagy, és a megbízód a szövetkezet. Mi állapítjuk meg a megbízási díjad, mi tartozunk érted felelősséggel.

Meddig érvényes a hallgatói jogviszony igazolás?

Az adott tanév első félévére vonatkozó hallgatói jogviszony igazolás a következő naptári év március 31. napjáig érvényes, a második félévre vonatkozó pedig október 31.-ig.

Passzív hallgatók vállalhatnak diákmunkát?

Nappali tagozatos passzív hallgatók a 25.-ik életévük betöltéséig vállalhatnak diákmunkát, amennyiben azt egy nappali tagozatos passzív hallgatói jogviszonyigazolással igazolják.

Hány éves kortól lehet diákmunkát vállalni?

Legkorábban 15 éves kortól lehet diákmunkát vállalni – a törvényes képviselő beleegyezésével, (írásbeli hozzájárulással), tanítási szünetben.

Mit kell tennem a jelenléti ívvel?

A feladatteljesítést a külső szolgáltatás teljesítésének helyén rögzített jelenléti ív alapján ellenőrizzük, amely szintén feltétele a megbízási díjfizetésnek. A jelenléti ívet a kijelölt munkahelyi vezetők gyűjtik, azt semmiképp ne vidd haza, illetve ne tartsd magadnál. Természetesen a biztonság érdekében készíthetsz róla fénymásolatot.
A jelenléti íveket minden hónap 4. napján összesítjük, amennyiben magaddal viszed az eredetit, és emiatt nem érkezik be hozzánk, azzal megnehezíted a dolgunk, és így csak következő hónapban tudjuk kifizetni a megbízási díjad.

Megkérünk, hogy a jelenléti ívekre mindig a saját, „eredeti neved” írd, ahogy az az anyakönyvben szerepel, ne becenevet. Fontos: A jelenléti íven minden esetben tüntesd fel az adóazonosító jeled és írd alá!

Mikor utaljátok a megbízási díjakat?
A megbízási díjakat a feladatteljesítést követő hónap 10. - 20. napja között utaljuk.

Nem kaptam meg időben a megbízási díjam, mit tegyek?

A kifizetéshez a következő dokumentumok szükségesek: (Lásd: A feladatvállaláshoz és kifizetéshez szükséges dokumentumok)

Kérlek győződj meg arról, hogy a fent felsorolt dokumentumokat eljuttattad időben hozzánk. Amennyiben ez hiányos, - amíg nem pótlod a hiányosságokat, - nem tudjuk kifizetni a megbízási díjad.

Amennyiben annak ellenére nem kaptál megbízási díjat, hogy a szükséges dokumentumokat hiánytalanul eljuttattad hozzánk, kérlek vedd fel a kapcsolatot Ember Ágnes kolléganőnkkel. E-mail címe: ember.agnes@mads.hu.

Mit kell tennem, ha az elvállalt feladatot mégsem tudom elvégezni?

Ha egy feladatot elvállaltál, de nem tudsz ott lenni a megjelölt helyen és időben, kérünk téged, hogy legalább egy nappal a tervezett kezdés jelezd nekünk.